Hyppää sisältöön
Pirkka-lehden reseptit 4/2019

Pirkka-lehden reseptit 4/2019

Julkaistu 3.4.2019

Keväisessä Pirkka-lehdessä nautitaan pääsiäisen kunniaksi lammasta ja karitsaa, valmistetaan aasialaistyylistä ruokaa ja otetaan ilo irti kevään ruokasesongeista.

Lammasta ja karitsaa

Lammasruoat kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta suomalaisten keskuudessa. Pääsiäisenä lammas ja karitsa suorastaan viedään käsistä, mutta tätä monipuolista raaka-ainetta voi hyvin kokata arkenakin. Kokeile lihapullien sijaan vaihteeksi vietnamilaisia karitsapyöryköitä, jotka maustetaan houkuttelevasti tuoreella korianterilla ja limellä. Lähi-idän lammasvartaat tarjotaan minttu-rusinapeston kanssa, jossa vahva minttu maistuu kunnolla. Karitsankareet glaseerataan inkiväärisellä kastikkeella ja tarjotaan tuoreiden yrttien sekä mausteiden kanssa. Klassikkoja rakastavalle pääsiäispöydän kruununa toimii mehevä lampaanviilu.

Aasian makuja helposti

Aasian maut tuovat raikasta vaihtelua kotiruokiin. Nepalilaisista ravintoloista tuttu suosikkiruoka palak paneer onnistuu helposti myös kotikeittiössä. Kastikkeeseen lisätään reilusti pinaattia sekä herkullista paneer juustoa. Jogurttiraita tarjotaan raikkaana palak paneerin lisäkkeenä. Bulgogi-nuudelikulho pullistelee Korean keittiön makuja. Nuudelikulhoon lisätään marinoitua kurkkua ja sriracha-majoneesia. Helppo arkiruoka kuntoilijalle on kana-nuudeliwokki, josta saa puhtia punttisalille. Härkis-kaaliwokki on kevennetty versio wokista, sillä siihen tulee reilusti rapsakkaa varhaiskaalia.

Kevään odotetut ruokasesongit

Parsasesongin alkaminen kirvoittaa monissa hurraa-huutoja. Uusimmassa Pirkka-lehdessä parsa kääräistään näyttäviin feta-parsapasteijoihin, jotka voi napata mukaan vaikka vappupiknikille. Höylätty tuoreparsasalaatti maistuu hasselpähkinältä ja sekaan sekoitetaan parmesaanikastike. Vegaani vappujuhlija ilahtuu vegaanisista pikkumunkeista, joita mehevöittää mangosose-kauravispitäyte. Kotitekoinen sima on parasta vapun juotavaa. Leikittele mauilla ja valmista tällä kertaa mintulla maustettua verigreippisimaa.