Talven herkullisimmat padat
Makuhermoja hivelevät, pitkään haudutetut padat ovat talven ihaninta ruokaa. Jos luonto siunaa hyvällä talviurheilukelillä, voi padan jättää uuniin hautumaan hiihto- tai pulkkaretken ajaksi.
Kun lisäät pataan lempeää mausteisuutta, lämmittävyys korostuu entisestään. Herkulliseen pataan et aina tarvitse lihaakaan!
Kuvassa: Myskikurpitsa-lihapata
Huippuhelppoa käristysruokaa
Valmiista käristyslihasta syntyvät ruoat ovat pöydässä nopeasti, ja perisuomalainen ruoka uppoaa varmasti kaikille syöjille. Tarjoile perunasoseen, puolukkahillon ja ruisleivän kera!
- Poronkäristys
- Riistakäristys ja lanttu-perunasose
- Sieni-poronkäristys ja puikulamuusi
- Härkiskäristys
- Poronkäristyspata
Kuvassa: Lihapulla-pastakeitto
Talven tuhdit pastaruoat
Tuhdimmat pastat ovat mainiota talviruokaa! Hiihtolenkin tai luisteluretken jälkeen maittaa myös pastaruokien klassikko, pasta carbonara. Vaihtoehtoisesti voit sujauttaa uuniin perinteisen lasagnen ja kirmata ulos ulkoilemaan.