Nautitaan tuhtia talviruokaa

Nautitaan tuhtia talviruokaa

Talvella tekee mieli tuhtia lohturuokaa: patoja, reiluja pasta-annoksia ja uunissa haudutettuja liharuokia. Mikä sopisikaan paremmin kylmään talvi-iltaan ja kirpeään pakkassäähän kuin ruoka, joka lämmittää myös sisäisesti?

Talven herkullisimmat padat

Makuhermoja hivelevät, pitkään haudutetut padat ovat talven ihaninta ruokaa. Jos luonto siunaa hyvällä talviurheilukelillä, voi padan jättää uuniin hautumaan hiihto- tai pulkkaretken ajaksi.

Kun lisäät pataan lempeää mausteisuutta, lämmittävyys korostuu entisestään. Herkulliseen pataan et aina tarvitse lihaakaan!

Myskikurpitsa-lihapata kuvitus Kuvassa: Myskikurpitsa-lihapata

Huippuhelppoa käristysruokaa

Valmiista käristyslihasta syntyvät ruoat ovat pöydässä nopeasti, ja perisuomalainen ruoka uppoaa varmasti kaikille syöjille. Tarjoile perunasoseen, puolukkahillon ja ruisleivän kera!

KR4 17 lihapulla-pastakeitto Kuvassa: Lihapulla-pastakeitto

Talven tuhdit pastaruoat

Tuhdimmat pastat ovat mainiota talviruokaa! Hiihtolenkin tai luisteluretken jälkeen maittaa myös pastaruokien klassikko, pasta carbonara. Vaihtoehtoisesti voit sujauttaa uuniin perinteisen lasagnen ja kirmata ulos ulkoilemaan.