Nautitaan tuhtia talviruokaa

Nautitaan tuhtia talviruokaa

Talvella tekee mieli tuhtia lohturuokaa: patoja, reiluja pasta-annoksia ja uunissa haudutettuja liharuokia. Mikä sopisikaan paremmin kylmään talvi-iltaan ja kirpeään pakkassäähän kuin ruoka, joka lämmittää myös sisäisesti?

Talven herkullisin lammaspata

Makuhermoja hivelevä marokkolainen lammaspata sopii nautittavaksi täyteläisen punaviinin kera. Mikäli käytät pakastettua lampaanpaistia, anna paistin sulaa hitaasti jääkaapissa ennen ruoanlaittoon ryhtymistä.

Katajanmarjainen poronkäristys

Syksyinen poronkäristys saa makua katajanmarjasta – marjat korostavat poronkäristyksen riistaista makua entisestään. Mausta myös pippurilla sekä laakerinlehdillä. Tarjoile perunasoseen ja ruisleivän kera!

Makumatka Kreikan aurinkoon

Tuhti talvi-illallinen voi olla myös makumatka Kreikkaan. Oliivista, fetajuustosta sekä tuoreesta mintusta syntyy kreikkalaisen lihapadan makumaailma. Nappaa ostoskoriisi Pirkka naudan sisäpaistia ja muista hauduttaa lihaa tarpeeksi pitkään – vähintään puolitoista tuntia.

Talven tuhdit pastaruoat

Pastat ovat ihanan tuhtia talviruokaa! Helppo ja myös arkeen sopiva pasta syntyy tomaattista, vuohenjuustosta ja broilerista. Broilerinfileiden päälle sulava vuohenjuusto hivelee makuhermoja ja sulostuttaa talven tuiskeessa. Hiihtolenkin tai luisteluretken jälkeen maittaa myös pastaruokien klassikko, pasta carbonara. Vaihtoehtoisesti voit sujauttaa uuniin perinteisen lasagnen ja kirmata ulos ulkoilemaan.

Bon Appétit!