Näitä suomalaiset kokkaavat juhannuksena – katso hittireseptit!

Näitä suomalaiset kokkaavat juhannuksena – katso hittireseptit!

Juhannuksena herkutellaan tutuilla suosikkiruoilla, mutta grillissä valmistuu myös moni uusi ruokahitti. Selvitimme, mitkä ovat K-Ruoka.fin suosituimpia ruokaohjeita juhannuksen alla. Tässä TOP 10 juhannussuosikkia resepteineen!

1. Uudet perunat – keitettynä tai grillistä

Uudet perunat kuuluvat kesään ja maistuvat monessa muodossa. Katso parhaat reseptit ja valmistusvinkit uusille perunoille!

Kokeile myös:

Hölskypotut kuvitus Kuvassa: Hölskypotut

2. Ribsit

Mehevien ribsien salaisuus on lihan hidas kypsentäminen ennen grillausta. Erilaisia marinadeja kokeilemalla saat mukavaa vaihtelua. Oletko esimerkiksi kokeillut maustaa ribsejä korealaisittain tai cola-juomalla?

Farang karamellipossuribsit kuvitus Kuvassa: Karamellipossuribsit

3. Savustaminen

Savustaminen kuuluu monen juhannusaskareisiin. Tiesitkö, että savustimeen voi laittaa kalan kaveriksi myös esimerkiksi katajanoksan tai mustaherukanlehtiä antamaan lisää makua? Muista myös sokeripalat, jotta kala saa upean värin. Mikäli savun maku on mieleesi, testaa myös mm. juustojen ja kasvisten savustamista!

Savustettu siika kuvitus Kuvassa: Savustettu siika

4. Mansikat

Odotetaanko mitään herkkua yhtä paljon, kuin kesän ensimmäisiä kotimaisia mansikoita! Hyvänä vuonna ne ehtivät pöytään jo juhannuksena.

Helppo mansikkakakku kuvitus Kuvassa: Helppo mansikkakakku

5. Burgerit

Hampurilaiset valmistuvat helposti grillissä. Kun ruokapöydässä on enemmän syöjiä, on kätevää, että jokainen voi itse kasata mieleisensä purilaisen. Ravintoloistakin tutulla Naughty Burger -tuotesarjalla loihdit mökkigrillissä katu-uskottavimmat burgerit!

Pulled pork burgeri 680x297 Kuvassa: Pulled pork burgeri

6. Coleslaw

Salaatti on mainio lisäke raskaille juhannuksen grilliruoille. Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti maistuu juhannuksen mausteisten grilliherkkujen kanssa. Kokeile myös tuunattuja versioita, coleslawta aasialaisittain tai ihanan raikasta fenkolicoleslawta.

Coleslaw kuvitus Kuvassa: Perinteinen coleslaw

7. Ihanat raparperiherkut

Kesän kaunein mansikka-raparperipiirakka koristellaan suloisilla leteillä ja ristikolla. Jos haluat oikaista, kannatta katsoa reseptimme herkulliseen ja helppoon raparperipiirakkaan, joka onkin yksi suosituimmista resepteistä koko raparperikauden toukokuusta kesäkuun loppuun. Katso täältä lisää raparperireseptejä!

Raparperipaistos 680x297 Kuvassa: Raparperipaistos

8. Pekoni

Tämä ei ole uutinen kenellekään: suomalaiset r-a-k-a-s-t-a-v-a-t pekonia! Sitä kääritään kesällä niin grilliherkkusienien ympärille kuin hampurilaisen väliinkin.

Pekoninektariinit kuvitus Kuvassa: Pekoninektariinit

9. Raakamakkarat

Raakamakkarat ovat vallanneet yhä isomman osan kauppojen makkaraosastolta! Jos perinteinen jauhomakkara ei ole mieleesi, kokeile ihmeessä näitä. Raakamakkarat kypsyvät grillissä tai nuotiolla, ja mausteista raakamakkaraa parempaa ei hodarinakiksi löydy. Valmista helposti nopeat raakamakkarahodarit tai tee makkarasta tapasvartaita.

Luksushodarit kuvitus Kuvassa: Luksushodarit

10. Alkoholittomat juomat

Holittomat juomat ovat nyt muillekin kuin lapsille ja raskaana oleville!Mehuista ja virvoitusjuomista saa aikaan ihania mocktaileja eli alkoholittomia cocktaileja, joilla kelpaa kippistää juhannukselle. Käytä koristelussa hyödyksi yrittejä, marjoja ja hedelmiä - näillä saat myös lisää vaihtelua juomiin.

›› Makutesti: Raati maisteli alkoholittomat oluet ja siiderit

Shrub-juoma 2022 680x297 Kuvassa: Shrub-juoma