Fetaperunat grillissä 2023 (1440x550)

Näitä suomalaiset kokkaavat juhannuksena – katso hittireseptit!

Päivitetty 20.5.2024

Juhannus on pian edessä! Pohditko vielä, mitä syödä juhannuksena? Juhannuksena herkutellaan tutuilla suosikkiruoilla, mutta grillissä valmistuu myös moni uusi ruokahitti. Juhannuksen herkuista löytyy myös kesäsesongin ihania kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Selvitimme, mitkä ovat K-Ruoka.fin suosituimpia ruokaohjeita juhannuksen alla. Tässä TOP 10 juhannussuosikkia resepteineen!

Uudet perunat – keitettynä tai grillistä

Uudet perunat kuuluvat kesään ja maistuvat monessa muodossa. Perinteinen juhannusherkku on keitetty uusi peruna ja silli, mutta uusia perunoita kannattaa valmistaa myös grillillä! Katso parhaat reseptit ja valmistusvinkit uusille perunoille!

Mehevät ribsit

Mehevien ribsien salaisuus on lihan hidas kypsentäminen ennen grillausta. Erilaisia marinadeja kokeilemalla saat mukavaa vaihtelua. Oletko esimerkiksi kokeillut maustaa ribsejä korealaisittain tai BBQ-kastikkeella? Löydä parhaat vinkit ribsien grillaukseen!

Savusta herkkuja juhannuksena

Savustaminen kuuluu monen juhannusaskareisiin. Tiesitkö, että savustimeen voi laittaa kalan kaveriksi myös esimerkiksi katajanoksan tai mustaherukanlehtiä antamaan lisää makua? Muista myös sokeripalat, jotta kala saa upean värin. Mikäli savun maku on mieleesi, testaa myös esimerkiksi juustojen ja kasvisten savustamista!

Kesän makeat mansikat

Odotetaanko mitään herkkua yhtä paljon kuin kesän ensimmäisiä kotimaisia mansikoita? Hyvänä vuonna ne ehtivät pöytään jo juhannuksena! Herkuttele perinteisesti mansikkamaidolla tai pyöräytä mansikoista mitä herkullisempia kakkuja ja leivonnaisia juhannuspöytään. Mansikka sopii myös salaatteihin tuomaan makeutta ja tasapainottamaan vaikkapa salaattijuustojen suolaisuutta. Tutustu uusiin erilaisiin mansikkaresepteihin!

Burgerit grillissä

Hampurilaiset valmistuvat helposti grillissä. Kun ruokapöydässä on enemmän syöjiä, on kätevää, että jokainen voi itse kasata mieleisensä purilaisen. Ravintoloistakin tutulla Naughty Burger -tuotesarjalla loihdit mökkigrillissä katu-uskottavimmat burgerit!

Salaatit ja muut lisäkkeet juhannuksena

Tänä vuonna juhannuspöytä täytetään salaateilla ja muilla herkullisilla kesäisillä lisäkkeillä! Kevyemmät lisäkkeet sopivat mainiosti juhannuksen raskaampien grilliruokien kaveriksi. Myös kasvikset kypsyvät helposti grillillä ja niistä saa herkullisia lisäkkeitä juhannuspöytään! Halutessasi voit tehdä niistä ruokaisampia tarjoilemalla kasvikset esimerkiksi grillijuuston kanssa. Löydä herkullisia kesäisiä salaatteja juhannuspöytään!

Ihanat juhannuksen raparperiherkut

Raparperi on kesän ihanan kirpeä raaka-aine, josta saa taiottua monipuolisesti kesäherkkuja! Kirpsakka raparperi sopii mainiosti piirakoihin, leivonnaisiin kuin kiisseleihinkin. Katso lisää raparperireseptejä!

Pekonia grilliin

Tämä ei ole uutinen kenellekään: suomalaiset r-a-k-a-s-t-a-v-a-t pekonia! Sitä kääritään kesällä niin grilliherkkusienien ympärille kuin hampurilaisen väliinkin. Lue lisää vinkkejä pekonin grillaukseen!

Artesaanimakkarat

Artesaanimakkarat ovat vallanneet yhä isomman osan kauppojen makkaraosastolta! Jos perinteinen jauhomakkara ei ole mieleesi, kokeile ihmeessä näitä. Artesaanimakkaroista löytyy valmiiksi kypsennettyjä makkaroita tai raakamakkaroita, jotka vaativat hieman pidemmän kypsytysajan. Raakamakkarat kypsyvät grillissä tai nuotiolla, ja mausteista raakamakkaraa parempaa ei hodarinakiksi löydy!

Juhannuksen alkoholittomat juomat

Holittomat juomat ovat nyt muillekin kuin lapsille ja raskaana oleville! Mehuista ja virvoitusjuomista saa aikaan ihania mocktaileja eli alkoholittomia cocktaileja, joilla kelpaa kippistää juhannukselle. Käytä koristelussa hyödyksi yrttejä, marjoja ja hedelmiä - näillä saat myös lisää vaihtelua juomiin!

Lisää ideoita juhannuksen viettoon