Juhannus
Juhannuksen suussasulavat jälkiruoat

Juhannuksen suussasulavat jälkiruoat

Ihana keskikesän juhla, juhannus, maistuu mansikalta, raparperilta, suklaalta - vai joltain ihan muulta? Juhannuksena kokoonnutaan yhteisen pöydän ääreen ystävien tai sukulaisten kanssa ja etenkin suurellekin porukalle maistuvat, mökkikeittiössäkin helposti valmistuvat jälkiruoat ovat juhannuksen suosikkeja!

Sesongin parhaat herkut juhannukseen

Raparperi on alkukesästä herkullisimmillaan, ja mehukas raparperijälkiruoka on klassinen valinta juhannuspöytään. Helppo raparperipiirakka on vaivaton ja nopea valmistaa juhannusrientojen lomassa. Mansikka-raparperipiirakan koristelussa voi käöyttää luovuutta.

Monen mielessä mansikat kuuluvat olennaisena osana juhannukseen. Vaikka lämpö ei juhannuksena hellisikään, tuo mansikan maku auringon mukanaan juhannukseen.  Kauniisti koristeltu, perinteinen mansikkakakku tai unelmanpehmeä mansikka-marenkitorttu hurmaavat juhannusvieraat taatusti!

Mökiltä ei tarvitse löytyä edes uunia ja jälkiruoaksi valmistuu helppoakin helpompi kesätorttu. Grillissä valmistat hauskan grillatun hedelmäsalaatin tai suloiset minisuklaakakut.

Taattu hitti lasten - ja aikuistenkin - keskuudessa on hauska lettubaari, jossa jokainen pääsee kokoamaan mieluisimmat herkut omalle lautaselleen. Lettujen kaveriksi sopii lempeän kirpsakka raparperi-mansikkahilloke. Helposti syntyy myös maistuva pannukakku.