Juhannuksen suussasulavat jälkiruoat

Juhannuksen suussasulavat jälkiruoat

Ihana keskikesän juhla, juhannus, maistuu mansikalta, raparperilta, suklaalta - vai joltain ihan muulta? Juhannuksena kokoonnutaan yhteisen pöydän ääreen ystävien tai sukulaisten kanssa ja etenkin suurellekin porukalle maistuvat, mökkikeittiössäkin helposti valmistuvat jälkiruoat ovat juhannuksen suosikkeja!

Juhannuksen jälkiruoat raparperista

Raparperi on alkukesästä herkullisimmillaan ja mehukas raparperijälkiruoka on klassinen valinta juhannuspöytään. Raparperi on monipuolinen herkku, josta saa valmistettua piirakat, kääretortut, juustokakut ja kiisselit. Raparperin kirpeää makua saa helposti taitettua yhdistämällä jälkiruokiin makeita täytteitä.

Raparperipaistos 680x297 Kuvassa: Raparperipaistos

Joko kotimaista mansikkaa saa?

Monen mielessä mansikat kuuluvat olennaisena osana juhannukseen. Vaikka lämpö ei juhannuksena hellisikään, tuo mansikan maku auringon mukanaan juhannukseen. Makea mansikka sopii jälkkäriin kuin jälkkäriin, mutta kermavaahdolla ja mansikoilla täytetty täytekakku on todellinen kesäklassikko!

mansikka-britakakku-680x300 Kuvassa: Mansikka-britakakku

Jälkiruoka grillistä?

Jos muukin menu valmistuu grillin ritilöillä, sopii grillissä kypsennetty jälkiruoka hyvin juhannusmenun jatkoksi! Hedelmät voi helposti laittaa vartaisiin, marinoida makeasti ja grillata. Myös hauskat nyytit valmistuvat nopeasti grillissä ja niihin voi lisätä omia suosikkimakuja!

Grillatut nektariinit 680X297 Kuvassa: Grillatut nektariinit

Marenki on ihana kesäherkku!

Makea ja mureneva marenki on monessa juhannuspöydässä aterian kruunu vuodesta toiseen. Marenkijälkkäri maistuu kahvin kanssa viimeistään pienen tauon jälkeen, kun grilliherkkuja on hetki sulateltu.

pavlova-kuva Kuvassa: Pavlova

Lettukestit toimivat aina!

Taattu hitti lasten - ja aikuistenkin - keskuudessa on hauska lettubaari, jossa jokainen pääsee kokoamaan mieluisimmat herkut omalle lautaselleen. Lettujen kaveriksi sopii lempeän kirpsakka raparperi-mansikkahilloke.

Kardemummavohvelit ja paahdetut mansikat 680x297 Kuvassa: Kardemummavohvelit ja paahdetut mansikat

Ainekset juhannuksen jälkiruokiin kätevästi myös verkkokaupasta!