3 x vastuullinen Earth Hour -menu

3 x vastuullinen Earth Hour -menu

Maailman suurin ympäristötapahtuma, WWF:n Earth Hour, sammuttaa lauantaina 26.3.2022 valot ympäri maailmaa. Tarkoituksena on tuoda esiin huoli ilmaston ja ympäristön tilasta. Jokainen voi vaikuttaa pienillä teoilla ja arjen valinnoilla, joista yksi on vastuullinen ruoka. Järjestä Earth Hour -tapahtuman aikana kynttiläillallinen ja tarjoa vastuullinen menu. Poimi tästä kolme ideaa!

Earth Hour 2022

Vuonna 2022 Earth Hour -tapahtumaa vietetään lauantaina 26.3.2022 klo 20.30–21.30. Vuonna 2022 tapahtuman tarkoituksena on saada ihmiset miettimään tarkemmin omia valintojaan: tavoitteena on, että yhä useampi tekisi kestävämpiä ja vastuullisempia valintoja omassa arjessaan niin syömisen, liikkumisen, kuluttamisen kuin energiankäytön osalta.

Tiesitkö tämän Earth Hour -tapahtumasta?

Vuosittain maaliskuussa vietettävän Earth Hour -tapahtuman aikana valot sammuvat tunniksi kodeissa, kaupungeissa, työpaikoilla ja tutuista maamerkeistä niin Suomessa kuin maailmalla. Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla osoitetaan huomio ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiselle. Tarkoituksena on herätellä innostaa niin yhteiskuntaa, päättäjiä kuin ihmisiä ympäristöystävälliseen elämään ja aiempaa parempiin valintoihin.

Earth hour 2022 - Vastuulliset valinnat – Kiroileva Hiili 680x243

3 x vastuullinen Earth Hour -menu

Näytä valomerkki ilmaston puolesta ja valitse jokin kolmesta allaolevasta vastuullisesta menusta vuoden 2022 Earth Hour -kynttiläillalliselle.

1. Vegaaninen Earth Hour -menu

Vegaaninen menu EARTH HOUR 2022

2. Earth Hour -kasvismenu

Kasvismenu EARTH HOUR 2022

3. Earth Hour -menu kotimaisesta luonnonkalasta

Menu kotimaisesta luonnonkalasta Earth Hour 2022

3 x vastuullinen arjen valinta

1. Liiku kävellen, pyörällä tai julkisilla mahdollisimman usein

Liikenne aiheuttaa tällä hetkellä noin viidenneksen Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä. Sekä kevyen että julkisen liikenteen käyttö vähentävät liikenteen päästöjä tuntuvasti.

2. Varmista, että käytät vihreää energiaa

Sähköä voidaan tuottaa luotettavasti ja edullisesti ilman fossiilisia energialähteitä. Solmimalla "vihreän sähkön sopimuksen" viestit sähköntuottajille, että fossiileista pitää päästä eroon. "Vihreällä sähköllä" tarkoitetaan, että sähkö on tuotettu kestävillä ja uusiutuvilla energiamuodoilla.

3. Vastuullisemmat ruokavalinnat

Ruoantuotanto on yksi suurimmista kasvihuonekaasujen aiheuttajista ja sillä on myös merkittävä vaikutus luonnon monimuotoisuuden heikkenemiseen. Kuluttajat voivat vaikuttaa ruokavalintojensa ympäristövaikutuksiin monin keinoin, muun muassa vähentämällä eläinperäisten tuotteiden kulutusta ja kotona syntyvää ruokahävikkiä.

Vinkit vastuullisiin ruokavalintoihin

Mitä pitäisi ajatella muoviin pakatusta ruoasta tai kalan syönnistä? Vastaukset niihin ja muihin kiperiin ruokavalintojen vastuullisuuskysymyksiin tarjoaa uusi Vinkit valintoihin -podcast, jossa toimittaja Anna Perho paneutuu ruoan vastuullisuuteen liittyviin kysymyksiin yhdessä tunnettujen asiantuntijavieraiden kanssa. Lue lisää täältä. >>

Lue lisää:

Vastuullisuus K-Ryhmässä
Earth Hour