Earth Hourin tarkoituksena on innostaa ihmisiä ympäristöystävälliseen elämään ja osoittaa eleellä huoli ympäristön tilasta. Ruoka muodostaa noin viidesosan ihmisen ilmastovaikutuksista, yhtä suuren osan kuin liikenne.
RUOKAVALINTOJEN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET:
Vähentämällä eläinperäisten tuotteiden kulutusta ja kotona syntyvää ruokahävikkiä kuluttajat voivat vaikuttaa ruokavalionsa ympäristövaikutuksiin.
Vuonna 2018 vegaanisten Pirkka-tuotteiden määrä kasvoi 41 tuotteella, ja tuotteita on yhteensä yli 170. Valikoimissamme on myös kolme Itämeren ympäristökuormaa pienentävää tuotetta: kaksi Itämeren lahnasta valmistettua Pirkka saaristolaiskalapihviä ja Suomessa kasvatettu Pirkka Parhaat Benella kirjolohi, jonka rehun raaka-aineena käytetään Itämerestä pyydettyä silakkaa ja kilohailia.
Näytä valomerkki ilmaston puolesta ja valitse jokin kolmesta allaolevasta vastuullisesta menusta Earth Hour -kynttiläillalliselle. Varaa kynttiläillallisen tunnelmointiin Pirkka rustiikkikynttilöitä.
Lue lisää Earth Hourista!
1. Vegaaninen menu
- Alkuruoka: Vegaaninen pinaattikeitto
- Pääruoka: Nyhtökaurapyörykkäpasta
- Jälkiruoka: Vegaaninen puolukkajuustokakku purkissa
2. Kasvisruokamenu
- Alkuruoka: Härkäpapucrostinit
- Pääruoka: Spelttipuuro
- Jälkiruoka: Uuniomenauunijäätelö
3. Menu kotimaisesta kalasta
- Alkuruoka: Retiisicoleslaw
- Pääruoka: Kokonainen kuha uunissa ja lehtikaali-perunamuusi
- Jälkiruoka: Ruis-mustikkapaistos