Kevään juhlamenu

Kevään juhlamenu

Valmistujaisjuhlien tarjoilu onnistuu näppärästi noutopöytänä. Koska noutopöytä on katettuna koko juhlien ajan, valitaan siihen hyvin säilyviä leivonnaisia.

Tarjoilut kannattaa valita siten, että suuren osan valmisteluista voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kun juhlapäivälle ei jää liian paljon ruokavalmisteluita, saa isäntäväkikin keskittyä juhlaan ja vieraiden kanssa seurusteluun.

Juhlavassa noutopöydässä voileipäkakku on suolaisena tarjottavana kestosuosikki. Kylmäsavulohella täytetty voileipäkakku tai rukiinen [kinkku-piparjuurivoileipäkakku] riittää ainoana suolaisena tarjottavana noin 12 hengelle. Jos vieraita on tulossa enemmän kannattaa varata toiseksi voileipäkakuksi myös kasvisvaihtoehto, kuten tsatsiki-hummusvoileipäkakku tai kreikkalainen voileipäkakku. Voileipäkakun lisänä voit tarjota kevyttä vihersalaaattia tai marinoitua vuohenjuustosalaattia, jonka marinadi tekee siitä astetta juhlavamman.

Makeina paloina tarjotaan ranskalaista marjakakkua, tiramisu-kuppikakkuja sekä vaaleita pikkuleipiä. Ranskalainen marjakakku kestää noutopöydässä hyvin ja sen kanssa tarjottavaa kermavaahtosekoitusta voi jääkaapista annostella tarjolle tarpeen mukaan. Kuppikakut voi valmistaa koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä ja pikkuleivät jo hyvissä ajoin etukäteen.

Raikkaan päärynäboolin voi nostaa noutopöytään janon sammuttajaksi, mutta yhtä hyvin se sopii myös alkoholittomaksi tervetuliaismaljaksi.