Uunituore leipä

Uunituore leipä

Itse leivotun leivän huumaava tuoksu hurmaa yhden jos toisenkin. Sämpylä, voileipä, näkkileipä, patonki ja lämpimät leivät ovat myös mainioita kuidun lähteitä. 

Kuitua tulisi saada päivittäin vähintään 25 - 35 grammaa monipuolisesti sekä viljan että kasvisten kuidusta. Terveellinen leipä sopii myös herkutteluun. Illaistujaisissa maistuu mehevä nyhtöleipä eli pulled bread tai pataleipä. Arjen herkutteluun sopii vaikkapa saaristolaisleipä ja juhlatarjoiluihin voileipäkakku. Katso alta lisää vinkkejä ja reseptejä erilaisten leipien leivontaan aina leipäjuuren valmistuksesta lähtien.

K-ruokakaupoista löydät myös runsaan valikoiman Pirkka-sarjan leipiä, lähileipätuotteita ja gluteenittomia leipiäGluteenittomat leivät sopivat keliaakikoille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kauppojen paistopisteiden paistovalmiit leivät ovat rakaisu arjen eväisiin ja herkutteluun.

Sämpylöitä joka makuun

Ruista ranteeseen

Nakerra näkkäriä

Padasta ja pelliltä

Kansainvälisiä leipäherkkuja

Vuokaleipiä

Sinua saattaisi kiinnostaa