Tunnelmallinen juhannussauna

Tunnelmallinen juhannussauna

Päivitetty 19.4.2023

Suomalaiseen juhannusperinteeseen kuuluu erottamattomasti sauna. Juhannussauna on erinomainen tapa viettää aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa, ja se tarjoaa rentouttavan ja virkistävän aloituksen keskikesän juhlinnalle. Juhannussaunan lämpö ja tunnelma ovat vertaansa vailla!

Saunat lämpenevät keskikesän juhlan aikaan niin kodeissa, mökeillä kuin kaupungeissakin. Jos omaa saunaa ei löydy, useissa kaupungeissa kuten Helsingissä ja Tampereella pääsee saunomaan porukalla yöttömän yön makoisissa löylyissä.

Vihta tai vasta juhannussaunaan

Juhannussauna on kaikkia aisteja hellivä ja tunnelmallinen. Saunan koristelemiseen kauniiksi kiinnitetään erityistä huomiota juhannuksena ja saunahetken jälkeen voi iltaa jatkaa vaikkapa erilaisilla juhannustaioilla.

Saunavihta kruunaa yöttömän yön saunomisen. Vihdan tai vastan lempeä tuoksu luo omalta osaltaan tunnelmaa saunaan. Koivuvihdan voi tehdä perinteisin menetelmin itse, jos saatavilla on koivun oksia. Vihtoja myydään myös K-ruokakaupassasi. Saunavastaa voi käyttää useammankin kerran, kun sen kuivattaa uudelleen välillä.

Juhannussauna alakuva

Juhannussaunan koristelu

Juhannuksen säästä riippumatta saunan lämpöön voi aina luottaa! Mittumaaria valmistellessa voi harjoitella juhannusrunoja ja koristella saunan mielensä mukaan. Sauna pestään huolellisesti juhannusjuhlaa varten. Mökkisaunassa kunnioitetaan perinteitä ja se usein jätetään sellaiseksi, kuin se on. Uudemmissa saunoissa voi olla värikkäitä tekstiileitä ja modernimpaa spa-tunnelmaa.

Saunavihdan tai savusaunan tuoksua saa kotisaunaan luotua kätevästi saunatuoksuilla. Lisää 2-6 tippaa saunatuoksua löylykauhalliseen vettä, heitä kiukaalle ja nauti tuoksuvista saunahetkistä. Yöttömän yön pehmeä valo on eittämättä paras sisustuselementti, mutta jos saunaasi ei tulvi valoa, kynttilän valo luo lämpimän juhlan tunnun.

Juhannuksena saunotaan ajan kanssa, joten parasta onkin pitkään kestävä saunahetki kauniisti koristellussa saunassa. Muita juhannusperinteitä jaksaa saunan jälkeen puhdistuneena jatkaa aamunkoittoon asti.

Pirkka Spa 2022 (680 x 300)

Kuumaan saunaan kylmää juomaa

Mitä juhannussauna olisikaan ilman kylmää juomaa ja raikkaita makuja! Koska pitkä saunominen hikoiluttaa nesteitä ja hivenaineita ulos kehosta, on erityisen tärkeää muistaa juoda vettä. Veden lisäksi saunaan sopii erinomaisesti myös muut kylmät juomat kuten oluet, siiderit ja erilaiset alkoholittomat juomat. Hyvien juomien avulla juhannussaunasta tulee kokonaisvaltainen elämys.

Mustikkasangria 2023 (680 x 298) Kuvassa: Mustikkasangria

Tilaa saunatarvikkeet verkkokaupasta

Rento kuivattu saunavihta koivu - kuva

Rento kuivattu saunavihta koivu

Katso lisää ›

Emendo saunatuoksu Eukalyptus 10 ml - kuva

Emendo saunatuoksu Eukalyptus 10 ml

Katso lisää ›

Emendo teräksinen saunakiulu ja kauha - kuva

Emendo teräksinen saunakiulu ja kauha

Katso lisää ›

Emendo löylytuoksu Joulusauna 500 ml - kuva

Emendo löylytuoksu Joulusauna 500 ml

Katso lisää ›

Emendo Santa Claus saunakoriste + eukalyptus 10ml - kuva

Emendo Santa Claus saunakoriste + eukalyptus 10ml

Katso lisää ›

Emendo koivu-eukalyptus vihta

Katso lisää ›

Rento löylytuoksu Koivu 400 ml - kuva

Rento löylytuoksu Koivu 400 ml

Katso lisää ›