Pääsiäisen trendit 2018

Pääsiäisen trendit 2018

Pääsiäisenä suomalaisille maistuvat tutut herkut kuten karitsa ja mämmi. Trendikäs tuunaa kuitenkin vanhat reseptit uuteen uskoon tai kokeilee uusia makuja.

Mitä syödään pääsiäisenä 2018?

Vuoden toiseksi suurinta ruokajuhlaa vietetään pidemmällä kaavalla ja pöytä katetaan juhlaan useampana päivänä. Juhlinta alkaa jo ennen pääsiäistä mämmillä ja rahkaleivonnaisilla. Karitsa on edelleen juhlapöydän ykkönen, mutta pääsiäiskala haastaa sekä lampaan että karitsan. Ruokailmiöistä pääsiäisenä nousevat etenkin ruokaseikkailut ja ruokahifistely. Myös pääsiäisenä voi pohtia omia ruokavalintojaan ja kuluttaa aiempaa tiedostavammin

Pääsiäisenä maustetaan sitruunalla ja suklaalla

Pääsiäisen trendikkäin kokki yhdistelee pääsiäismenussaan kevään kuumimpia trendejä, sitruunan käyttöä ruoanlaitossa sekä suolaisten ruokien maustamista suklaalla. Kirpakka sitruuna tuo ruokiin sopivaa hapokkuutta, ja suklaa antaa syvyyttä ja sopivaa yllätyksellisyyttä makumaailmaan.

TOP 5 TRENDIRESEPTIT
1. Suklaamarinoitu karitsankare
2. Lohitataki
3. Uppomunat turkkilaisittain
4. Ananaskirsikka-basilikapikajäätelö
5. Pääsiäisen juustokakku

Kokeile näitä trendikkäitä pääsiäismenuja

Ruokahifistelijä kokkaa karitsaa

Ruokailmiöt-tutkimuksen mukaan karitsa on nyt trendikästä, ja kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Karitsatrendin lisäksi ruokahifistelijä poimii tänä vuonna portugalilaiseen ruokaperinteestä huippumuodikkaan leivonnaisen, pastéis de natan.

Ruokahifistelijän pääsiäismenu 680

Ruokaseikkailija kokeilee uusia mausteita ja yrttejä

21 prosenttia suomalaisista etsii uusia makuelämyksiä ja kokeilee esimerkiksi uusia mausteita ja yrttejä. Tänä vuonna ruokaseikkailija lähtee makuseikkailulle kevään trendien – sitruunan, suklaan ja raakaleivonnan – siivittämänä.

seikkailijan menu

Tiedostava kuluttaja pohtii valintojaan

Tiedostava kuluttaja suosii pääsiäisenäkin lähellä tuotettua ja eettistä ruokaa sekä kuluttaa fiksusti. Tänä pääsiäisenä tiedostavan kuluttajan juhlapöydässä suositaan lähikalaa, hyönteisruokaa sekä vegaanista versiota klassikkojälkiruoasta.

Tietoisen pääsiäismenu

Sinua saattaisi kiinnostaa