Puoli kiloa päivässä - Kikhernepihvit 2024

5 vinkkiä, joilla saat lisää kasviksia lasten lautasille

Julkaistu 24.6.2024

Kuuluvatko värikkäät ja raikkaat vihannekset, hedelmät ja kasvikset jo teidän ruokapöytäänne? Helpoilla vinkeillä heviosaston antimista tulee koko perheen lemppareita ja tärkeä osa arkiruokailua.

Tuunaa suosikit

Maistuuko teilläkin hampurilaiset, quesadillat, sushi ja pizza? Suosikeille ei tarvitse aina sanoa ei. Varioi lasten lempiruokia, niin masun lisäksi täyttyy myös hevikiintiö! Kokeile esimerkiksi bataatista tehtyjä hampurilaisia ja pizzapohjaa. Makaronilaatikkokin saa lisää makua tomaatista!

Ota lapsi mukaan keittiöön

Ruoka maistuu paremmalta kun sen on itse tehnyt! Anna lasten osallistua arkiruokien suunnitteluun ja tekemiseen. Jakakaa reseptin osat keskenänne ja anna lapsen valita omat suosikkivaiheensa. Moni lapsi tykkää esimerkiksi ainesten sekoittamisesta. Koululainen voi tehdä monia ruokia jo alusta asti ihan itse, jolloin hedelmät ja vihannekset tulevat vielä tutummaksi.

Kaupan heviosasto on täynnä kiinnostavia ja värikkäitä herkkuja. Tehkää seikkailuretki heviosastolle ja miettikää yhdessä, mitä syntyy esimerkiksi pirteistä sitruunoista, hassun karvaisista kiiveistä tai puun näköisistä parsakaaleista! Testatkaa yhdessä helppoja reseptejä, kuten kasvissosekeittoa, johon saa lisättyä omia suosikkikasviksia.

Lupa rouskuttaa

Välipaloista tulee helposti terveellisempiä kun hyvät ja raikkaat raaka-aineet ovat käyttövalmiina jääkaapissa. Pilko lapsille dipattavia vihanneksia ja hedelmiä hedelmäsalaattiin. Dipattavat vihannekset sopivat täydellisesti esimerkiksi perheen yhteiseen leffailtaan. Lapsi voi aloittaa pilkkomisen harjoittelun tuorekurkusta tai muista pehmeämmistä vihanneksista.

Nimeä ruoat uudelleen

Kasvispyörykät eivät ehkä houkuttele, jos kasvikset meinaavat muutenkin jäädä lautaselle. Nimeä tuttuja ruokia uudelleen - kasvispyörykät voivat olla pupun parhaita pullia ja lohkoperunat hurjan merirosvon veneitä! Entäs voisitko sinä vastustaa aurinkoista sateenkaarijuomaa, jossa piilee tietysti erityisiä taikavoimia!

Hassuttele esiinpanolla

Värit kuuluvat ruokapöytään! Älä jätä hevejä lautasella sivurooliin - tee lisäkkeeksi vihreistä salaateista maistuvia vartaita ja ilahduta värikkäillä hedelmistä ja marjoista tehdyillä sateenkaarivartailla!

Helpot naposteltavat

Helppoja akiruokia!