5 vinkkiä, joilla saat lisää kasviksia lasten lautasille

5 vinkkiä, joilla saat lisää kasviksia lasten lautasille

Kuuluvatko värikkäät ja raikkaat vihannekset, hedelmät ja kasvikset jo teidän ruokapöytäänne? Helpoilla vinkeillä kasvisruoista tulee koko perheen lemppareita!

1. Tuunaa suosikit

Maistuuko teilläkin hampurilaiset ja pizza? Suosikeille ei tarvitse aina sanoa ei. Varioi lasten lempiruokia, niin masun lisäksi täyttyy myös hevikiintiö! Kokeile esimerkiksi bataatista tehtyjä hampurilaisia ja pizzapohjaa. Makaronilaatikkokin saa lisää makua tomaatista!

2. Seikkailu heviosastolla

Ruoka maistuu paremmalta kun sen on itse tehnyt! Anna lasten osallistua suunnitteluun ja tekemiseen. Kaupan heviosasto on täynnä kiinnostavia ja värikkäitä herkkuja. Miettikää yhdessä, mitä syntyy esimerkiksi pirteistä sitruunoista, hassun karvaisista kiiveistä tai puun näköisistä parsakaaleista! Testatkaa yhdessä helppoja reseptejä, kuten omenaista sosekeittoa ja porkkanalla maustettua porkkanakakkupannukakkua!

3. Lupa rouskuttaa

Kuoriminen ja pilkkominen saattaa käydä tylsäksi ja vaaralliseksi. Välipaloista tulee helposti terveellisempiä kun hyvät ja raikkaat raaka-aineet ovat käyttövalmiina jääkaapissa. Pilko lapsille valmiiksi dipattavia vihanneksia ja hedelmiä hedelmäsalaattiin

4. Nimeä ruoat uudelleen

Kasvispyörykät eivät ehkä houkuttele, jos kasvikset meinaavat muutenkin jäädä lautaselle. Nimeä tuttuja ruokia uudelleen - kasvispyörykät voivat olla pupun parhaita pullia, kasviscalzone jännittävä herkkuluola ja lohkoperunat hurjan merirosvon veneitä! Entäs voisitko sinä vastustaa aurinkoista sateenkaarijuomaa, jossa piilee tieysti erityisiä taikavoimia!

5. Hassuttele esiinpanolla

Värit kuuluvat ruokapöytään! Älä jätä hevejä lautasella sivurooliin - tee lisäkkeeksi vihreistä salaateista maistuvia vartaita  ja ilahduta värikkäillä hedelmistä ja marjoista tehdyillä sateenkaarivartailla!