Arki
Parhaat pullareseptit

Parhaat pullareseptit

Onko mitään ihanampaa kuin vastaleivotun pullan tuoksu kotona? Korvapuusti, pullapitko sekä voisilmäpulla ovat tuttuja suosikkileivonnaisia – eivätkä ihan ilman syytä, sillä kukapa voisi vastustaa tuoretta pullaa?

Pullaa, pitkoa ja kranssia 

Pulla taipuu moneen muotoon ja on aina leipojansa näköinen. Onko oma suosikkisi voisilmäpulla, mehevä kanelipulla, kaunis pullakranssi vai kenties bostonpulla? Pullataikina sopii loistavasti myös vaikkapa mustikkapiirakan pohjaan. Entä miten syntyy helposti täydellinen pullataikina? Vegaaniset korvapuustit sopivat myös munattomaan ruokavalioon, ja gluteenittomasta pullataikinasta voi mielensä mukaan tehdä vaikkapa dallaspullia. Tuoreella pullalla on ihana yllättää ystäviä ja perheenjäseniä, mutta myös yhdessä leipominen on todellista laatuaikaa!

Erityiset päivät herkutteluun

Helmikuussa on vaikea olla herkuttelematta laskiaispullilla – ja miksi pitäisikään? Jos perinteisiä mantelimassa- tai hillotäytteisiä pullia on tullut maisteltua riittävästi, Nutella-laskiaispullaa kannattaa kokeilla seuraavaksi. Runebergin päivänä voitkin poikkeuksellisesti nauttia Runebergin tähtipullasta, josta riittää useammallekin herkkusuulle. Kansallista korvapuustipäivää vietetään 4.10., ja sen kunniaksi kannattaa pyöräyttää kanelipullat myös omassa kotikeittiössä. Mikäli perinteisen kanelipullan tilalle kaipaa vaihtelua, korvapuustipirtelöllä se varmasti onnistuu!

Näin onnistut

Pullareseptit

Sinua saattaisi kiinnostaa