Parhaat pullareseptit

Parhaat pullareseptit

Onko mitään ihanampaa kuin vastaleivotun pullan tuoksu kotona? Korvapuusti, pullapitko sekä voisilmäpulla ovat tuttuja suosikkileivonnaisia – eivätkä ihan ilman syytä, sillä kukapa voisi vastustaa tuoretta pullaa? Kaikki alkaa rakkaudella leivotusta pullataikinasta. Katso parhaat pullareseptimme ja vinkit, joilla onnistut!

Kaikki alkaa pullataikinasta

Tuoreella pullalla on ihana yllättää ystäviä ja perheenjäseniä, mutta myös yhdessä leipominen on todellista laatuaikaa! Pullan leipominen ei ole niin haastavaa kuin usein kerrotaan, vaikkakin jonkin verran kärsivällisyyttä perinteisen pullataikinan valmistaminen vaatii. Lopussa maltti kuitenkin palkitsee, sillä valmiista pullataikinasta voi leipoa niin pikkupullia, pullapitkon, korvapuusteja, bostonpullan, pullakranssin, tai taikinan voi käyttää esimerkiksi marjapiirakan pohjana.

Pullataikina (680x300)

Näillä vinkeillä pullataikina onnistuu:

1. Jos käytät tuorehiivaa, muista liottaa se kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Suola on olennainen osa pullataikinaa, joten ethän unohda sitä.
3. Muista myös kardemumma.
4. Pidä jauhoja lisätessä huoli, ettei pullataikinasta tule kuivaa - jauhoja voi laittaa taikinaan vähemmän kuin ohjeessa on mainittu. Ota huomioon, että leipomisvaiheessa käytetään myös jauhoja, joten pehmeämmänkään taikinan käsittely ei ole haastavaa.
5. Vaivaa taikinaa kunnolla, jotta taikinaan muodostuu sitko. Sitko on tärkeä pullan taikinan käsittelyn ja pullan rakenteen vuoksi.
6. Lisää pehmeä voi tai margariini taikinaan vasta lopuksi ennen kohottamista.
7. Anna taikinan kohota rauhassa, esimerkiksi lämpimässä vesihauteessa.

Pullaa, pitkoa, kranssia - ja vaikka mitä muuta

Pulla taipuu moneen muotoon ja siihen jää aina leipojansa kädenjälki. Jokaiselta löytyy varmasti omat suosikkinsa, joista perinteiset voisilmäpullat ja hurmaavan tuoksun luovat kanelipullat ovat varmasti monella listan kärkisijoilla!

Kardemummapulla 2023 (680x300) Kuvassa: Kardemummapulla

Pullaa myös erityisruokavaliota noudattaville – paras gluteeniton pullataikina ja vegaaninen pullataikina, jolla onnistut varmasti

Meiltä löydät myös parhaat reseptit gluteenittomalle ja vegaaniselle pullataikinalle! Jos haluat nopeasti gluteenittomia pullaherkkuja, voit hyödyntää Pirkan gluteenitonta pullataikinaa, joka on myös valittu vuoden 2017 gluteenittomaksi tuotteeksi! Valmista gluteenittomasta ja vegaanisesta pullataikinasta herkulliset korvapuustit, pitkot ja muut pullaherkut!

Katso alla olevasta videosta kolme tapaa muotoilla pulla!