Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Parhaat pullareseptit

Parhaat pullareseptit

Onko mitään ihanampaa kuin vastaleivotun pullan tuoksu kotona? Korvapuusti, pullapitko sekä voisilmäpulla ovat tuttuja suosikkileivonnaisia – eivätkä ihan ilman syytä, sillä kukapa voisi vastustaa tuoretta pullaa? Katso parhaat pullareseptimme ja vinkit, joilla onnistut!

Kaikki alkaa pullataikinasta

Tuoreella pullalla on ihana yllättää ystäviä ja perheenjäseniä, mutta myös yhdessä leipominen on todellista laatuaikaa! Pullan leipoiminen ei ole niin haastavaa kuin usein kerrotaan, vaikkakin jonkin verran kärsivällisyyttä perinteisen pullataikinan valmistaminen vaatii. Lopussa maltti kuitenkin palkitsee, sillä valmiista pullataikinasta voi leipoa niin pikkupullia, pullapitkon, korvapuusteja, bostonpullan, pullakranssin, tai taikinan voi käyttää esimerkiksi marjapiirakan pohjana.

Meiltä löydät myös parhaan gluteeniton pullataikina -reseptin sekä ohjeet vegaanisen pullataikinan loihtimiseen! Jos aika on vähissä, voit oikaista suositulla, valmiilla [Pirkan gluteenittomalla pullataikinalla] tai valmistaa pikapullataikinan.

pullataikina-kuva

Näillä vinkeillä pullataikina onnistuu:

1. Jos käytät tuorehiivaa, muista liottaa se kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Suola on olennainen osa pullataikinaa, joten ethän unohda sitä.
3. Muista myös kardemumma.
4 . Pidä jauhoja lisätessä huoli, ettei pullataikinasta tule kuivaa - jauhoja voi laittaa taikinaan vähemmän kuin ohjeessa on mainittu. Ota huomioon, että leipomisvaiheessa käytetään myös jauhoja, joten pehmeämmänkään taikinan käsittely ei ole haastavaa.
5. Vaivaa taikinaa kunnolla, jotta taikinaan muodostuu sitko. Sitko on tärkeä pullan taikinan käsittelyn ja pullan rakenteen vuoksi.
6. Lisää pehmeä voi tai margariini taikinaan vasta lopuksi ennen kohottamista.
7. Anna taikinan kohota rauhassa, esimerkiksi lämpimässä vesihauteessa.

Pullaa, pitkoa, kranssia - ja vaikka mitä muuta

Pulla taipuu moneen muotoon ja on aina leipojansa näköinen. Jokaiselta löytyy varmasti omat suosikkinsa, joista perinteiset voisilmäpullat ja hurmaavan tuoksun luovat kanelipullat ovat varmasti monella listan kärkisijoilla!

Pulla taipuu ohjeillamme mainiosti myös erityisruokavalioihin sopivaksi, muun muassa vegaanisten korvapuustien muotoon tai vegaaniseksi korvapuustikranssiksi sekä gluteenittomiksi dallaspulliksi.