Kesän 2021 grillaustrendit

Kesän 2021 grillaustrendit

Taas se on täällä – ihana, tirisevän maukas grillikesä! Grillin lämmössä mehevöityvät niin kasvikset, kalat ja äyriäiset kuin luulliset lihatkin. Kun yhdistelet aterialle erilaisia kesän grillitrendejä, olet todellinen edelläkävijä.

Miten suomalaiset grillaavat?

Tämän kesäkauden grillihitiksi nousevat helpot grillattavat. Suomalaiset rakastavat grillaamista ja se kuuluu kesän parhaisiin asioihin tuoreiden raaka-aineiden kanssa. Trendikäs syö tänä kesänä koko päivän ateriat grillistä.

Lue K-Supermarketin tutkimus siitä, mitä suomalaiset grillaavat mieluiten!

Kokosimme kesän trendikkäimmät grillivinkit:

1. Grillataan vegeä

Tiedostava kuluttaminen jatkuu myös grillikaudella, moni vaihtaa lihan ainakin silloin tällöin kasviksiin tai lihattomiin pihveihin tai pyöryköihin. Vihannekset ja hedelmät päätyvät yhä useammin grilliin ja niistä saa helposti myös herkullisia lisäkkeitä.

Kokeile ainakin:

Halloumivartaat kuvitus

2. Rohkeasti eri kalalajeja ja äyriäisiä

Kala ja merenelävät kypsyvät grillissä nopeasti. Kala on monipuolinen kesäruoka, johon ei helposti kyllästy – se sopii niin grilliin kuin savustimeenkin. Trendikästä on valita grilliin joku vähemmän käytetty kalalaji, kuten hauki.

Kokeile ainakin:

Grillatut katkaravut kuvitus

3. Tahmeat kanansiivet valloittavat luullisen lihan ystävät

Luulliset lihat ovat grillien kestosuosikkeja, joita suomalaiset rakastavat vuodesta toiseen. Tämän kesän erityisenä trendinä K-ryhmän asiantuntijat näkevät tahmeat kanansiivet. Mitä tahmeammat sormet grilliaterian jälkeen, sitä onnellisemmat syöjät!

Luulliset lihat marinoidaan tai glaseerataan rohkeasti. Perinteisten lihojen sijaan trendikäs valitsee grilliin erikoisleikatun lihan, esimerkiksi tomahawkin, picanhan tai flank steakin.

Kokeile ainakin:

Inkivääri-hunajamarinoidut kanansiivet kuvitus

4. Raakamakkara haastaa perinteisen grillimakkaran

Raakamakkaroiden suosio on kasvussa, ja ne tuovatkin vaihtelua tavanomaisiin grillimakkaroihin. Mausteiset raakamakkarat kaipaavat seurakseen vain uusia perunoita, ja kesäinen herkkuateria on valmis!

Raakamakkarat voi valmistaa joko itse, tai tarttua makutesteissäkin palkittuihin Pirkka Parhaat-raakamakkaroihin!

Kokeile ainakin: 

Raakamakkarahodarit kuvitus

5. Päiväkahville pullaa grillistä

Grilli kuumenee myös iltapäiväkahveille ja siellä valmistuvat makeat herkut pullaa, kakkupalavartaita ja juustoja myöten.

Kokeile ainakin:

Mustikkapulla grillissä kuvitus

Kesän suosituimmat grillireseptit

  1. Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti
  2. BBQ-ribsit
  3. Hampurilaispihvit
  4. Pulled pork
  5. Grillivartaat