K-Ruoka-lehden reseptit 4/2019
Päivitetty 4.6.2019Kesän K-Ruoka-lehdessä grillataan urakalla, nautitaan lomaherkuista ja klassikkosalaateista sekä lusikoidaan itsetehtyjä jäätelöitä.
Grilliraidat esiin
Kesän K-Ruoka-lehdessä ollaan täysin liekeissä grillikaudesta ja grilliin nähdään tänä kesänä sujahtavan isoja lihoja, äyriäisiä ja vegeä. Jopa jälkiruoat pääsevät grillin hellään, kuumaan huomaan.
Savuiset omenaribsit ovat slow foodia, jotka edustavat vahvasti kesän grillitrendeistä savuisuutta ja tahmaisuutta. Grillatusta lihasta saa aikaiseksi myös kevyemmän aterian tagliatan eli pihvisalaatin muodossa. Härkishampurilaisiin taputellaan itse mehevät kasvispihvit Härkiksestä ja väliin pujahtaa lisäksi marinoitua punasipulia. Grilli kannattaa edelleen pitää lämpimänä, sillä jälkkäriksi grilliritilöillä valmistetaan hedelmä-kakkuvartaita.
Lisää grilliateriaan täyttävyyttä ja näyttävyyttä erilaisilla kasvislisäkkeillä. Grillatut halloumi-vesimelonivartaat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan kesäinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Vartaisiin pääsevät myös BBQ-maustetut kukkakaalit. Fetalla aateloitu grillattu munakoiso ja jälkimarinoitu kesäkurpitsa kapriksilla jäävät helposti luottolisäkkeiden reseptien joukkoon.
Aina toimivat klassikkosalaatit
Klassikkosalaatit sopivat kesälounaaksi kuin jäätelöpallero vohveliin. Kesän K-Ruoka-lehdestä löydät viiteen raikkaaseen suosikkisalaattin. Varhaisperunoista tehty perunasalaatti maistuu entistä paremmalta grillattuna. Caprese-salaatissa kesän makeat tomaatit pääsevät oikeuksiinsa mozzarellan ja tuoreen basilikan kanssa. Kreikkalaiseen salaattiin uppoaa rutkasti fetajuustoa ja kalamata-oliiveja ja se on mitä mainioin kesälounassalaatti. Myös täyttävä nizzansalaatti ja täyteläinen caesar-salaatti kuuluvat kokeilemisen arvoisiin kestosuosikkeihin.
Lupsakka lomamenu
Lomamenu tehdään helposti vaikka mökkikeittiössä. Tänä vuonna myös kesä on kuuminta sesonkia blineille ja oluella jalostettu blinitaikina toimii pohjana monelle herkulliselle täytteelle. Kesäiseen blinipöytään katetaan kolmea sorttia täytettä: raputartaria, yrttisilliä ja balsamicosieniä.
Lämpimänä lomapäivänä oloa viilennetään Jaffa Vihreä Omena -basilikajuomalla ja jälkkäriksi valmistetaan vadelmapannacotta vain neljästä raaka-aineesta. Nälän yllättäessä myöhään, otetaan avuksi coleslawilla täytetty yömakkara.
Viileät itsetehdyt jäätelöt
Kannattaa nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä helpot itsetehdyt jäätelöt häviävät kupista hetkessä. Helpossa keksijäätelössä maistuu monen suosikkikeksi Oreo. Mustikkapiirakkajäätelö on vivahde kardemummaa ja rapeita digestivekeksimuruja. Vaikka juhannuksen jälkiruoaksi sopivan mansikka-jäätelökakun kerrokset valmistetaan kääretorttupohjasta.