Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Näin säästät ruokalaskussa - katso 10 vinkkiä

Näin säästät ruokalaskussa - katso 10 vinkkiä

Kauppalaskun kutistamisen salaisuus on simppeli: suunnittele ennakolta, suosi kauden kasviksia ja käytä kaikki mitä ostat.

1. Hyödynnä tarjoukset

Esimerkiksi kun jauheliha on edullista, osta sitä reilusti ja pakasta tulevaa käyttöä varten. Jos ehdit, voit kokata valmiita ruokia pakkaseen. Jauhelihasta kokkaat lukemattomia erilaisia ruokia, jotka parhaimmillaan ovat todella edullisia.

2. Tunne ruokakaappisi

Kurkista säännöllisesti jääkaapin ja kuivamuonakaappien perukoille sekä pakastimeen. On silkkaa tuhlausta päästää säilykkeitä tai pakasteita vanhaksi. Pakastimesta löytyvän katkarapupussin upotat vaikkapa raikkaaseen katkarapu-pinaattipastaan.

3. Käytä kasviksia ja juureksia

Sesongin kasvikset ja juurekset ovat edullista ruokaa. Opettele valmistamaan uusia, herkullisia kasvisruokia. Kokeile vaikka helppoja uunijuureksia, kaalilaatikkoa tai paahdettua paprika-bataattikeittoa. Muista myös edulliset kasviproteiinit: linssit, herneet ja rouheet.

Juurekset

4. Leivo itse leivät

Leivän leivontaan et tarvitse mitään kallista, vain jauhoja, öljyä, hiivaa ja hippusen suolaa. Lisäksi leipominen on ihanan terapeuttista. Aloita leipominen vaikka pataleivästä, sitä ei tarvitse edes vaivata. Käytä ylimääräinen maitorahka rahkasämpylöihin ja porkkanat porkkanasämpylöihin. Erilaiset siemenleivät ja näkkärit ovat myös suosittuja, kokeile vaikka helppoa porkkana-siemennäkkäriä.

5. Kokkaa tähteistä

Ota ”nyhjää tyhjästä” -kokkaus innostavaksi haasteeksi. Täytettyyn munakkaaseen ja pyttipannuun voi tunnetusti upottaa melkein mitä vain. Kokeile vaikka lohipyttipannua. Kun vihanneslokerossa alkaa näyttää nuutuneelta, heitä juurekset kattilaan ja keitä kasvissosekeitto. Jos jääkaappiin alkaa kertyä juustonkannikoita, on lämpimien voileipien aika.

Katso lisää vinkkejä muun muassa ylijääneiden perunoiden, puuron sekä leivän hyödyntämiseen täältä.

6. Opettele maustamaan

Luova mausteiden käyttäjä saa arkisistakin raaka-aineista uusia makuelämyksiä. Kokeile esimerkiksi papuburritoja tai silakoita kreikkalaiseen tapaan. Erilaiset yrtit ja chilit tekevät ruoasta entistä maukkaampaa. Katso myös vinkkejä kalan maustamiseen ja lihan maustamiseen.

7. Suosi sesongin tuotteita

Kun ostat kasvikset ja hedelmät sesongin mukaan, kulut eivät karkaa käsistä ja sinun tulee syötyä monipuolisesti. Tammikuussa kannattaa esimerkiksi popsia mehukkaita sitrushedelmiä sekä lehtikaalia. Katso koko vuoden kalenteri eri sesonkien hedelmistä ja vihanneksista.

Sitrushedelmät

8. Mene metsään

Hyödynnä luonnon ilmaisia tarjoiluja. Marjat, sienet ja villiyrtit odottava poimijaansa lähimetsässä. Lue lisää alta:

Sienet

9. Syö ennen kauppareissua

Älä koskaan mene ruokakauppaan nälkäisenä. Maha kurnien on vaikea ohittaa turhat houkutukset.

Kaikista helpoimmalla pääset, kun tilaat ruoat K-Ruoka-verkkokaupasta! Säästät sekä aikaa että rahaa, kun voit noutaa ostokset valmiina tai tilata ne kotiovelle ja samalla vältyt heräteostoksilta kaupassa.

Lue lisää K-Ruoka-verkkokaupasta tilaamisesta

10. Tee kauppalista

Vanha viisaus on, että viikon ruoat kannattaa suunnitella etukäteen ja koota kauppalista tarpeiden mukaan. Muista myös tarkistaa ennen kauppaan lähtöä, mitä kaapeissa on valmiina.

Kätevä apuri ostoksilla on myös K-Ruoka-mobiilisovelluksen älykäs ostoslista ja henkilökohtaiset edut.

Taio tähteistä ruokapöydän tähtiä