Pirkka-lehden reseptit 10/2020

Pirkka-lehden reseptit 10/2020

Julkaistu 30.9.2020

Lokakuun Pirkka-lehden välissä on tuhti reseptipaketti K-Ruoka 10 -lehden muodossa. Onpa nälkäsi pieni tai iso ja aikaa ruoan laittamiseen vähän tai paljon, kaikkeen löytyy vinkkejä. Lokakuu on lähiruoan, kalaruokien, Halloweenin ja gluteenittoman leipomisen kuukausi. Katso tästä artikkelista kaikki lokakuun uusimmat reseptivinkit ja innostu ruoanlaitosta hämärtyvässä syksyssä.

Parasta juuri nyt...

... on kurpitsa ja siitä on lupa hullaantua. Täydellinen kurpitsapizza syntyy, kun yhdistetään kurpitsaa, fetaa, salviaa ja ricottaa. Tai kelpaisiko sinulle lämmikkeeksi kurpitsacurry? Halloweenin kruunaajaksi saapuu Halloweenin kurpitsapiirakka. Myös punajuuri on nyt ihanimmillaan ja siitä voit tehdä helpon punajuuripiirakan.

Kurpitsapizza

Hyvä kalapäivä

Nyt on oiva hetki lähteä tarkastamaan lähikaupan kalatiskin saalis. Silakka, eli Culpea haragnus membras tarjoillaan salviasilakoina. Silakka onkin parhaimmillaan syksyllä, jolloin sen rasvapitoisuus on suurimmillaan. Käryttämättömät silakkapihvit valmistuvat uunissa.

Miedon makuinen täytetty lahna sopii mainiosti paistettavaksi kokonaisena. Hauki taas on helpointa jauhaa kalamurekkeeksi tai tehdä maukkaita kalapullia. Herkullinen kuha paahtuu kokonaisena uunissa tai grillissä. Kuhafileet paistuvat kauniisti myös pannulla. Tarjoa pannulla paistetut kuhafileet raikkaan salsa verden kanssa. Vähärasvainen ahven kypsyy nopeasti keitoissa tai liemissä. Isommat ahvenet kannattaa fileoida ja paistaa pannulla. Yrttiahvenet saavat raikkaan yrttikuorrutuksen tillistä ja persiljasta.

Kokonainen lahna

Aikuisten halloween

Halloweenillallinen alkaa Bloody Marylla ja päättyy Oreo-juustokakkuun. Väliin mahtuu tietysti punainen tartarpihvi, miso-kurpitsasalaatti ja punajuurignocchit. Nappaa menu ja vietä ilta kokkaillen!

Punajuurignocchit

Leipä ilman vehnää

Kuka voisi vastustaa tuoreita sämpylöitä? Helpot gluteenittomat porkkanasämpylät saavat makua ja mehevyyttä raastetusta porkkanasta. Mehevä gluteeniton saaristolaisleipä kestää hyvin pakastamista. Gluteeniton focaccia on ilmavaa ja mehevää!

Glut foccacia