Arki
Mitä ruoaksi säilykkeistä ja kuiva-aineista?

Mitä ruoaksi säilykkeistä ja kuiva-aineista?

Erilaiset säilykkeet ja kuivat aineet säilyvät kuivakaapissa pitkään, ja ovat oivallista sapuskaa myös mökkioloihin tai esimerkiksi veneelle. Katso maukkaat reseptivinkkimme!

Tomaattisäilykkeet, pavut, kikherneet ja linssit

säilykeruoat 1 Kuvassa: Chili sin carne Härkiksestä / Tomaatti-linssikeitto

Tonnikala

Tonnikala on kätevä ja monipuolinen raaka-aine. Tonnikalasta valmistat nopeita pastoja, pizzaa, lämpimiä voileipiä tai vaikka tonnikalapihvejä.

säilykeruoat 2 Kuvassa: Nopea tonnikalapasta / Tonnikalapasta uunissa

Kookosmaito

Kookosmaito on hyvä hätävara kaapissa. Siitä loihdit keittoja ja curryruokia helposti. Kasvikset ja proteiinin voit valita oman makusi mukaan.

säilykeruoat 3 Kuvassa: Kookos-kanakeitto / Kalacurry

Nuudelit

Nuudelit ovat todellista pikaruokaa. Wokit, keitot ja kulhot valmistuvat hetkessä, ja niihin voit hyvin käyttää sekä tuoreita että pakastettuja kasviksia.

säilykeruoat 4 Kuvassa: Thaibowl / Pad thai eli paistetut nuudelit

Riisi

Riisi syödään usein lisäkkeenä, mutta siitä valmistat myös pohjan koko aterialle! Erilaiset risotot ja kulhoruoat tuovat vaihtelua arkeen.

säilykeruoat 5 Kuvassa: Sitruunarisotto / Nasi goreng