Parhaat jouluaskartelut kautta aikojen

Parhaat jouluaskartelut kautta aikojen

Päivitetty 24.9.2020

Joulu on vuoden parasta aikaa askarteluun! Korista koti jouluun tonttuovella tai käpyhyasintilla ja rakenna lasten kanssa herkullisia piparkakkukoristeita.

Joulukoristeet itse tehden

Joulun suurin askarteluhitti oli käpyhyasintti, joka sopii myös tuoksuherkkien kotiin. Männyn- ja kuusenkävyistä sekä oksasta koottava ja kauniilla spray-maaleilla maalattava käpyhyasintti sopii myös lahjaksi.

Toinen suosittu askarteluidea ovat valaistut sisustustaulut. Somessa villinneet taulut tehdään kiinnittämällä patterikäyttöiset jouluvalot kangastaulun taakse sopiviin kohtiin - esimerkiksi kaupunkimaisemien katuvaloihin tai talojen ikkunoihin. Katso Meilläkotona.fista 9 tunnelmallista valotaulutoteutusta.

Myös puhekuplataulut ja kirjainvalotaulut ovat suosittuja, ja niihin voi runoilla oman jouluntoivotuksen.

Hauskoja tonttuovia tuunataan nyt postilaatikoilla, portailla, parvekkeilla - rakentavatpa jotkut pieniä tonttukaupunkejakin! Kurkkaa MTV Uutisista vantaalaisen Riikan upea tonttuovi, jonka takaa paljastuu kokonainen tonttukoti.

Yksinkertainen on kaunista! Paperista ja puuhelmistä syntyy ihania klassikkokoristeita vaikka lasten kanssa askarrellen. Anna myös puisille pyykkipojille uusi elämä kuusenkoristeina ja pyöräytä kauniista kakkupapereista herkkiä pitsikuusia - katso vinkit täältä.

Paketoi joululahjat itse tehtyihin paketteihin, jotka tuunataan tarroilla ja teipeillä.

parhaat jouluaskartelut kuvitus1 1440x550

Suussa sulavat jouluaskartelut

Jouluna askarrellaan myös keittiössä! Etenkin piparitaikinasta saa aikaiseksi vaikka minkälaisia luomuksia - alkaen tietysti perinteisistä piparkakkutaloista. Piparkakkutaikina syntyy helposti myös gluteenittomana, jolloin se sopii useammalle herkkusuulle.

Tänä jouluna piparitaikinasta tehdään muun muassa seuraavia:

Piparkakkutalon vaihtoehtoisen - mutta vähintään yhtä herkullisen - version voi rakentaa myös muista aineksista, kuten:

  • lakupatukoista
  • suklaalevyistä
  • vohvelikekseistä
  • Pihlaja-karkeista

Hauskat joululeivonnaiset kuten porokakku tai Petteri Punakuono -muffinit ilahduttavat niin isoja kuin pienempiäkin herkkusuita. Joulukuusen muotoiset piparimuffinit sopivat myös joulumyyjäisiin tai pikkujouluihin! Klassikkoleivonnaisten ystävä askartelee juhlapöytään upean käpykakun.

Ihaniksi ruokalahjoiksi sopivat erilaiset joulumakeiset kuten itsetehdyt piparifudget, rocky road tai hopeatoffee.

parhaat jouluaskartelut kuvitus2 1440x550