K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Mausta kala yrteillä

Mausta kala yrteillä

Tilli on kalan maustamisessa suosikkiyrtti, mutta vaihtoehtoja on monia muitakin. Mitä yrttejä sinä olet kokeillut kalan kanssa?

Persilja

Persilja on mieto maustevihannes ja muiden mausteiden makua vahvistava yleismauste. Siinä on raikas, makeahko maku, joka sopii erityisesti rasvaisemmille grillattaville kalalajeille.

Basilika

Basilika kannattaa lisätä ruokaan vasta loppuvaiheessa. Monipuolisesta basilikasta löytyy monta eri alalajiketta. Käytä basilikapuska esimerkiksi basilikaloheen!

Korianteri

Korianteri on voimakkaan makuinen itämaisen keittiön mauste. Esimerkiksi Thaimaassa korianterilla maustetaan kala- ja äyriäiskeittoja. Korianteria kannattaa kokeilla myös maustamassa kokonaisena paistettua kalaa. Maistuisiko thaimaalainen korianteri-kookoskala tai korianteripesto grillatun lohen maustajana?

Rakuuna

Rakuuna on perinteinen ranskalaiskeittiön yrtti. Se korostaa ruoan muita makuja ja sopii esimerkiksi kalapaistoksiin. Kokeile rakuunalohta!

Ruohosipuli

Ruohosipuli on perinteinen kalan maustaja, joka maistuu miedosti sipulille. Ruohosipuli sopii hyvin yhteen esimerkiksi persiljan kanssa. Ruohosipulikastike maistuu savustetun kalan seurana.

Sitruunamelissa

Sitruunamelissa sopii samoihin ruokiin kuin sitruunakin. Se tuoksuu ja maistuu selvästi sitruunalta. Sitruunamelissaa käytetään paljon esimerkiksi kalasta ja äyriäisistä tehtyjen voileipäkakkujen maustajana sekä koristeena, mutta se on erinomaista myös savustetun kalan mausteena.

Kirveli

Kirveli sopii miedon makunsa puolesta hyvin myös monien kalaruokien kumppaniksi. Kirveli kannattaa lisätä ruokaan vasta valmistuksen loppuvaiheessa. Mieto aniksenmaku tuo vaihtelua erilaisiin kalaruokiin.