Joulun kauneimmat kattausideat

Joulun kauneimmat kattausideat

Päivitetty 9.12.2022

Joulupöydän kattaminen ja koristelu ovat yksi joulun kohokohdista. Katso 5 kattausideaa ja tuotevinkit!

Joulukattaukseen kuuluvat herkät ja tuoksuvat joulukukat sekä monenlaiset jouluvalot ja kynttilät. Tässä viisi värikästä ja tunnelmallista kattausideaa viileän jäisestä karpalonpunaiseen.

Syksyn uutuudet kattaukseen

Pirkan loppuvuoden uutuuksissa on juhlapyhiin erinomaisesti soveltuvia erilaisia kynttilöitä ja lautasliinoja. Uutuuksien joukossa on väriä ja kuosia joka makuun, miltä kuulostaa astetta glamourimpi kattaus glitterkynttilöillä? Perinteiseen tyyliin sopivat rustiikki- tai kruunukynttilät, joiden muodoilla ja väreillä saa muokattua tunnelmasta oman näköisensä. Elävyyttä värimaailmaan saa monivärikynttilöillä ja puolestaan muotoa pallokynttilöillä.

Lautasliinojen sävymaailma vaihtelee tummasta vaaleaan, joista esimerkiksi valkohopea näyttää hyvältä monenlaisessa joulupöydässä.

Pirkka kattauskuva 680 x 300 Pirkka punainen glitterkynttilä, Pirkka hopea glitterkynttilä, Pirkka valkoinen vekkikynttilä, Pirkka musta/harmaa marmorikynttilä, Pirkka Mandala punainen liina, Pirkka Mandala rosekulta-valkoinen liina, Pirkka valkoinen rustiikkitalokynttilä, Pirkka harmaa rustiikkitalokynttilä

Valkoharmaa kattaus ja joulukranssi

Koristele vaalea kattaus paristovaloilla ja pieniin maljakoihin pistetyillä eukalyptuksenoksilla. Taivuta eukalyptuksesta tai pajusta rento rengas kranssiksi, kiinnitä teipillä tai metallilangalla ja ripusta seinälle nauhaan. Vaalea puu ja lasiset kynttilänjalat sopivat raikkaaseen kokonaisuuteen.

3 x joulukranssi - katso helpot ohjeet

680x valkoharmaa-kattaus-ja-joulukranssi ilman-kynttiloita

Punavalkoinen piparminttukattaus joulupöytään

Punavalkoisen joulupöydän koristeena on vihreää katajanlehvää ja jouluvalot. Paristoilla toimiva led-valosarja on kätevä ruokapöydässä. Paikkakorttien läpi on pujotettu pätkä koristenauhaa.

680x punavalkoinen-piparminttukattaus-joulupoytaan vaaka Iittala Taika lautanen 27cm punainen 29,95, Iittala Taika kulho 0,6l punainen 24,95

Puuta ja mustaa joulukattaukseen

Löytyykö kotoa kuviollinen verho tai torkkupeitto? Levitä se tumman kattauksen alle pöytäliinaksi. Käytä esimerkiksi puisia myhome-leikkuulautoja katelautasina ja asettele jouluinen oksa mustaan maljakkoon. Lautasliinoiksi voi kääräistä puuvillalangasta neulotut neliöliinat.

680x Puuta-ja-mustaa-joulukattaukseen

Sammaleen istutetut kynttilät

Tuo ripaus vihreää kattaukseen sammaleen istutetuilla kynttilöillä. Tarvitset pieniä vuokia tai kulhoja kynttilänjalaksi, pahvia ja sammalta. Leikkaa pahvista vuokaan napakasti istuvat pyörylät, tee keskelle kynttilälle reikä. Paina pahvipyörylä vuokaan noin puoliväliin ja pistä kynttilä reikään. Asettele sammalta kynttilän juurelle. Paloturvallisuuden vuoksi käytä asetelmassa led-kynttilöitä.

680x sammaleen-istutetut-kynttilat

Joulukukka-asetelma joulutähdistä

Tee joulukukka-asetelma puulaatikkoon. Puulaatikko sopii erityisesti leveille ruukkukukille kuten joulutähdille. Suojaa laatikon sisäpohja vedeltä muovilla tai käytä kukkaruukkujen alla aluslautasia. Lisää joulutähtien ympärille havuja ja oksia. Viimeistele muutamalla punaisella omenalla laatikon juurella.

680x joulukukka-asetelma-joulutahdista vaaka