Joulu
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Joulun kauneimmat kattausideat

Joulun kauneimmat kattausideat

Joulupöydän kattaminen ja koristelu ovat yksi joulun kohokohdista. Katso 5 kattausideaa!

Joulukattaukseen kuuluvat herkät ja tuoksuvat joulukukat sekä monenlaiset jouluvalot ja kynttilät. Tässä viisi värikästä ja tunnelmallista kattausideaa viileän jäisestä karpalonpunaiseen.

Valkoharmaa kattaus ja joulukranssi

Koristele vaalea kattaus paristovaloilla ja pieniin maljakoihin pistetyillä eukalyptuksenoksilla. Taivuta eukalyptuksesta tai pajusta rento rengas kranssiksi, kiinnitä teipillä tai metallilangalla ja ripusta seinälle nauhaan. Vaalea puu ja lasiset kynttilänjalat sopivat raikkaaseen kokonaisuuteen.

3 x joulukranssi - katso helpot ohjeet

Punavalkoinen piparminttukattaus joulupöytään

Punavalkoisen joulupöydän koristeena on vihreää katajanlehvää ja jouluvalot. Paristoilla toimiva led-valosarja on kätevä ruokapöydässä. Paikkakorttien läpi on pujotettu pätkä koristenauhaa.

Puuta ja mustaa joulukattaukseen

Löytyykö kotoa kuviollinen verho tai torkkupeitto? Levitä se tumman kattauksen alle pöytäliinaksi. Käytä esimerkiksi puisia myhome-leikkuulautoja katelautasina ja asettele jouluinen oksa mustaan maljakkoon. Lautasliinoiksi voi kääräistä puuvillalangasta neulotut neliöliinat.

Sammaleen istutetut kynttilät

Tuo ripaus vihreää kattaukseen sammaleen istutetuilla kynttilöillä. Tarvitset pieniä vuokia tai kulhoja kynttilänjalaksi, pahvia ja sammalta. Leikkaa pahvista vuokaan napakasti istuvat pyörylät, tee keskelle kynttilälle reikä. Paina pahvipyörylä vuokaan noin puoliväliin ja pistä kynttilä reikään. Asettele sammalta kynttilän juurelle. Paloturvallisuuden vuoksi käytä asetelmassa led-kynttilöitä.

Joulukukka-asetelma joulutähdistä

Tee joulukukka-asetelma puulaatikkoon. Puulaatikko sopii erityisesti leveille ruukkukukille kuten joulutähdille. Suojaa laatikon sisäpohja vedeltä muovilla tai käytä kukkaruukkujen alla aluslautasia. Lisää joulutähtien ympärille havuja ja oksia. Viimeistele muutamalla punaisella omenalla laatikon juurella.