Joulusiivouksella koti juhlakuntoon

Joulusiivouksella koti juhlakuntoon

Päivitetty 6.11.2019

Vaikka joulusiivous ei ole monenkaan suosikkiasia lähenevässä joulussa, kannattaa koti siistiä joulukuntoon. Tärkeintä on sovittaa puunaaminen ja putsaaminen omaan aikatauluun, jotta siivoamisesta ei synny turhaa stressiä.

Pölyt pois ja pinnat puhtaiksi

Pölyt on hyvä pyyhkiä ns. ylhäältä alas -tekniikalla, eli ensin kaappien ja hyllyjen päältä. Hyödynnä pölyjen pyyhkimiseen esimerkiksi mikrokuituliinoja. Pintojen nopea puhdistaminen hoituu Pirkan kätevillä, kertakäyttöisillä puhdistusliinoilla. Imuroi tämän jälkeen huoneet puhtaaksi villakoirista ja irtoroskista.

Jos kodissasi on parketti- tai puulattia, Pirkan puhdistusaine puulattioille tehoaa hetkessä. Tehokas koostumus pesee lattian puhtaaksi, ja mäntyöljysaippua jättää lattiaan ohuen suojaavan kalvon, joka estää lian kiinnittymistä ja helpottaa siivousta myös jatkossa. Moppaamisen jälkeen kotiisi jää raikas tuoksu. Muista, että jos aikataulu on tiukka, kannattaa keskittyä niihin tiloihin, joissa aiot todella joulua viettää.

Loihdi jääkaapin oveen siivouslista

Laadi siivouslista ja kiinnitä se jääkaapin oveen. Vedä listasta kohtia yli siivouksen edetessä. Älä yritä tehdä kaikkea itse, vaan jaa työtä myös muille perheenjäsenille. Siivouksesta voi laatia myös pelin, pisteytä eri siivousaskareet ja päättäkää yhdessä palkinto eniten pisteitä keränneelle perheenjäsenelle.

Hyvät siivousvälineet helpottavat

Panosta kunnollisiin siivousvälineisiin ja tarkasta, että välineet ovat ehjät sekä puhtaat. Siivous sujuu uusilla ja kunnollisilla välineillä mielekkäästi.

Pirkan valkaisu- ja puhdistusaine sopii hyvin kodinhoitotilojen sekä vessan suurien pintojen puhdistusaineeksi. Lisäksi tarvitset kylpyhuoneeseen puhdistusaineen, joka poistaa liat kylpyhuoneen kaakeleista sekä hanoista. Tähän tarkoitukseen toimii Pirkan kylpyhuoneen puhdistusaine.

Raikkaat vuodevaatteet

Avaa ikkunat ja tuuleta! Raikas huoneilma pitää mielen virkeänä ja nukut paremmin.

Imuroi peti ja tarvittaessa pese peitot ja tyynyt. Vaihda jouluksi jokaiselle perheenjäsenelle myös puhtaat lakanat.

Pienillä nikseillä valoa kotiin

Sytytä paljon kynttilöitä ja vähennä valaistusta – se auttaa jo huomattavasti, mutta muista paloturvallisuus! Musiikki, joulun tuoksu ja kynttilöiden lämpö valaisevat kodin kuin kodin. Siivoushuolet unohtuvat hetkessä, ja voit keskittyä joulusta nauttimiseen.