K-Ruoka-lehden 2/2018 reseptit

K-Ruoka-lehden 2/2018 reseptit

Päivitetty 5.3.2018

Innostu vihreästä matchasta, suklaasta, ravinteikkaasta väriruoasta, pääsiäisen trendiresepteistä sekä sitruunasta ruoanlaitossa! Katso alta kevään K-Ruoka-lehden reseptit sekä tuoreimmat vinkit ja villitykset!

Trendit, villitykset ja sesongin parhaat

Oletko kuullut Suomen uusimmasta villityksestä, vihreästä matchajauheesta? Matcha on erityislaatuista japanilaista teetä, jota käytetään esimerkiksi leivonnaisissa, juomissa ja maailmalla suuren suosion saaneessa matchajäätelössä. Kasvipohjaiset juomat kasvattavat suosiotaan myös muiden kuin vegaanien keskuudessa, ja erityisesti mantelijuoma on hitti tällä hetkellä. Kokeile aamupalaksi mantelimaitoon valmistettavaa mantelipuuroa.

Bataatti on maaliskuussa #parastanyt - etenkin bataatticurryssa ja paljon toivotussa gluteenittomassa uutuustuotteessa, Pirkka bataattilohkoissa. Myös värikkäät tropiikin vitamiinipommit, kuten mango, kiivi ja ananas ovat nyt parhaimmillaan! Sateenkaariruokavalio on helppo tapa lisätä monipuolisesti värikkäitä kasviksia ruokavalioon.

Oleko jo maistanut suomalaisia, vastuullisia ja terveellisiä Järki särki -tuotteita? Näissä kalasäilykkeissä käytetään suomalaisten järvien särkeä, jonka hyötykäyttö vähentää järvien rehevöitymistä ja parantaa veden laatua.

Suklaa sulattaa sydämet

Suklaa on monien suosikki, joka viehättää nyt myös suolaisissa pääruoissa. Kokeile chocolate molea eli meksikolaista suklaakanaa, joka sopii esimerkiksi erityisiin tortillahetkiin täytteeksi. Suklaa-sataykastike tarjoillaan kanan, porsaanlihan tai karitsan kanssa. Suklainen rub-mausteseos on erinomaista muun muassa ribsien ja broilerin maustamisessa.

Suklaan ja suolaisen yhdistelmä näkyy myös jälkiruokapuolella suklaa-suolakaramellipiirakassa. Tuhdit ja taivaalliset suklaamuffinssit saavat koristeensa sekä kastikkeensa temperoidusta suklaasta. Hauskat suklaaraviolit ja valkosuklaakastike ovat myös lasten mieleen! Katso lisää suklaareseptejä.

Kevään hurmaa ja kesän odotusta

Päivät pitenevät ja valoisuus saa ihmiset hymyilemään sekä ulos liikkumaan. Kevään suurin ruokajuhlakin tekee tuloaan: pääsiäisen 2018 ajankohta on maalis-huhtikuun vaihteessa. Erilaiset lammas- ja karitsaruoat ovat perinteisiä pääsiäisruokia, joita monissa perheissä odotetaan jo paljon ennen pääsiäistä. Murea, suklaamarinoitu karitsankare on pääsiäistrendien 2018 ykkönen! Jos kokeilunhalu ja kalaruoat viehättävät, japanilaisen makumaailman lohitataki kannattaa maistella juhlapöydän pääruokana tai pienempinä annoksina alkuruokana. Pääsiäisen alkuruokana maistuvat myös kampasimpukat ja paahdettu miniluumutomaatti-parsasalaatti.

Kevään ehdottomat jälkiruokasuositukset ovat ananaskirsikka-basilikapikajäätelön eksoottinen makuyhdistelmä sekä portugalilainen klassikkokermaleivos, pastéis de nata. Juustokakku on pääsiäisen ehdoton suosikki - kokeile nimensäkin mukaisesti sesonkiin sopivaa, passionhedelmäistä pääsiäisen juustokakkua.

Nerokas sitruuna

Sitruuna on yksi nerokkaimmista hedelmistä, sillä sitä voi käyttää suolaiseen, makeaan, kylmään, kuumaan, leivonnaisiin, pääruokiin, juomiin, kastikkeisiin ja koristeeksi. Sirtuunan raikkaan, happaman mehun lisäksi myös sen raastettu kuori tuo hauskan vivahteen esimerkiksi kakkutaikinaan. Pirteän keltainen sirtuuna sävähdyttää yhtenä kevätsesongin parhaana hedelmänä nyt katkarapuspagetissa sekä sirtuunarisotossa. Sitruuna ja kala ovat lumoava yhdistelmä, joten kokeile myös siikaa Meuniére -reseptiämme! Arkeen ja juhlaan, kuten esimerkiksi pääsiäispöytään, sopii jälkiruoaksi sirtuunarahka.

Lue uusin K-Ruoka-digilehti 2/2018

k-ruoka-lehti-2-2018

Seuraava K-Ruoka-lehti ilmestyy 24.4.2018!