Askartele joulukoristeet lasten kanssa

Askartele joulukoristeet lasten kanssa

Päivitetty 17.8.2018

Itse tehdyt koristeet luovat ihanimmat joulumuistot. Kokeile lasten kanssa näitä hauskoja ideoita, joihin voit poimia tarvikkeet vaikka viikonlopun kauppareissulla.

Veikeät vekkikoristeet

Kun olet ottanut talteen suosikkireseptisi, käytä loput vanhat K-ruoka-lehdet askarteluun. Tee esimerkiksi hauskat vekkikoristeet joulukuuseen! Valitse lehden kauneimman väriset sivut ja taittele ne vekeille lehden pituussuunnassa. Taita vekkipino kahtia, sujauta väliin silkkinauha ja teippaa viuhka yhteen. Tasoita viuhkan pää saksilla.

Tarvikkeet: vanhoja lehtiä, sakset, silkkinauhaa ja teippiä. 

Paperipallot kuuseen

Paperipallot kuuseen

Leikkaa 6–10 ympyrän muotoista palaa paperista tai kartongista. Taita pallot keskeltä kahtia. Kasaa pallo liimaamalla palaset yhteen. Sujauta kaksinkerroin taiteltu lanka pallon läpi ennen viimeisen palan liimaamista. Pujota langanpäät puupallon läpi ja kiinnitä solmulla.

Tarvikkeet: paperia tai kartonkia, paperiliimaa, puupalloja ja villalankaa.

Paperiponit

Pipari…ei vaan paperiponit

Käytä piparkakkumuottia mallina ja piirrä kartongille sen avulla kaavat. Leikkaa aina kaksi samanväristä hevosta. Teippaa ne paksuilla kaksipuoleisilla teippipaloilla vartaloistaan yhteen, jotta ponista tulee hieman pullea. Taita jalat erilleen toisistaan ja lisää häntä villalangasta. Vinkki! Kokeile myös muita piparkakkuhahmoja. Tee esimerkiksi seisova piparkakku-ukko ruskeasta kartongista ja koristele se valkoisella tussilla.

Tarvikkeet: kartonkia, piparkakkumuotti, villalankaa sekä kaksipuoleista teippiä tai teippipaloja.

Helpot puupallokoristeet

Helpot puupallokoristeet

Sujauta ohutta silkkinauhaa valmiiden puupallojen läpi ja sido ne haluamaasi muotoon. Voit myös maalata pallot tai pyöritellä ne glitterissä.

Tarvikkeet: erivärisiä puupalloja ja ohutta silkkinauhaa. 

Syötävän suloiset hiiret

Syötävän suloiset hiiret

Sympaattinen hiiri sai karkkikepistä hännän. Leikkaa kartongista hiirelle keho, johon teet hännän mentävän aukon. Kiinnitä häntä teipillä kartongin alta ja liimaa hiirelle vielä söpöt korvat. Piirrä silmät ja nenä  tussilla ja viimeistele ilme suikaloidusta lahjanarusta tehdyillä viiksillä. 

Tarvikkeet: polkkakarkkitankoja, kartonkia, teippiä, liimaa, kynä sekä pala lahjanarua. 

hiiri kaava

Tulosta hiiren kaava tästä

Askartelutarvikkeet löydät K-citymarketin valikoimista.